Så får du kryptovaluta som passiv inkomst

Jag får mycket frågor om Bitcoin (BTC) och kryptovalutor så jag tänkte skriva av mig lite om mina egna erfarenheter här. Observera att jag inte uppmuntrar någon att investera, det är ert egna beslut! Då kryptomarknaden är i sin linda så sker förändringar kontinuerligt, så se mina siffror som ungefärliga uppskattningar. Det finns två vägar framåt. 1. Antingen köper man Bitcoin eller annan kvaluta och hoppas på en stark kursutveckling och säljer av sitt innehav i framtiden. 2. Man minar (utvinner) kryptovaluta med datorriggar själv eller köper ”cloud mining” kontrakt – då får man avkastning varje dygn. ROI för en rigg kan vara 10-14 månader beroende på kursutveckling. Jag kör metod 2.

Vill man köpa BTC så finns det många exhanges som säljer kryptovaluta. Då dessa får enorma volymer med registreringar beroende på ett enormt intresse så är det inte säkert man ”kommer in”. Exempel är binance.com och kraken.com. Jag har köpt mycket BTC med Swish på Localbitcoins.com och fört över till min online-wallet på Bitgo.com för att slutligen köpa miningkontrakt som ”Cloud mining”.

2016/2017 investerade jag i cloud mining då det är enklast och mest passivt, men krävde en hel del tillit såklart. Min avkastning är runt 0.4-1% per dygn (på banken får man normalt 0,5% till 1% per år). Avkastningen kan vara något lägre om man investerar nu.

Jag har kontrakt på genesis-mining.com, eobot.com, minergate.com och hashflare.io. När jag investerade så var BTC-kontrakten på Genesis och Hashflare s.k. ”lifetime”. Hashflare har ändrat detta till årskontrakt. Genesis och Minergate har ”lifetime” som innebär att kontraktet hävs när det inte längre är lönsamt att bryta Bitcoin (BTC). Avtalen kan såklart ändras, så läs på! Genesis ger mest avkastning för pengarna men har sålt slut på alla kontrakt. Nya kontrakt kommer framöver. Genesis erbjuder utvinning av flera stora kryptovalutor.

## OBS! När det gäller Cloud Mining så får man ALDRIG tillbaka insatsen! Endast avkastningen! ##

Min strategi är att först investera rejält och sedan återinvestera all avkastning minst ett år. Har kört detta sedan november 2016 och effekten börjar bli rejäl.

Investera ALDRIG i något som inte är offentligt och listat på coinmarketcap.com! Låt coinmarketcap.com vara din guide i kryptoträsket.

Köper du BTC eller annat med kreditkort var beredd på att du kan behöva ta selfie med ditt kreditkort (man tejpar över delar av sifferserien) eller ID-handling och vissa kräver utdrag från skattemyndighet eller annat underlag som bevisar din adress. I vissa fall så kan man få spela in en video där man bekräftar sin identitet. Handel med krypto är INTE anonymt som många tror.

Viktigt att tänka på.

1. Använd alltid Google 2-Step Verification om det går!

2. Spara alltid access till en wallet eller Googles 2 stegsverifieringskoder på pappersutskrift, inte i datorn!

3. Man kan endast skicka Bitcoin till en Bitcoin-wallet (gäller all krypto. Det kostade mig 8000:- att lära mig det..

4. Om man köper Cloud mining så va extremt noga med exakta Bitcoinadresser samt att summan som ska flyttas är 100% exakt EFTER att avgifterna är dragna.

5. Bitcoin kan ibland vara ”långsamt” och ha höga avgifter. Behöver man snabba överföringar med låga avgifter så funkar såklart Litecoin eller Ethereum. Mer info om fees här: https://bitinfocharts.com/comp…/bitcoin-transactionfees.html

6. Exodus är en lokal multi-wallet med inbyggd Shapeshift. Det innebär att man kan ha Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dash, Monero och många fler i samma program. Man kan enkelt växla mellan valutorna. Den använder jag själv.

7. Läs på och förstå potentialen! Jag rekommenderar starkt att ni kollar in Andreas Antonopoulos på Youtube. Kryptovaluta kan liknas vid mobilappar som har olika funktioner. Stora och välkända varumärken kommer skapa sina egna valutor som t.ex. kundlojalitetsprogram för att nämna ett litet exempel.

Lär mer om detta på min sida: http://stockholmwebindustries.se/