Stockholm Web Industries

Välkommen till Stockholm Web Industries! Vi erbjuder professionella tjänster för internetmarknadsföring såsom sökmotoroptimering, system som underlättar synlighet på sökmotorer samt försäljning av Bitcoin och andra kryptovalutor.

Vad är sökmotoroptimering?

I denna artikel får du en enkel förklaring på vad sökmotoroptimering är samt grunderna för hur det fungerar. Föreställ dig för en stund att du är en bibliotekarie. Inte en vanlig bibliotikarie på ett vanligt bibliotek, utan en bibliotekarie för varenda bok i hela världen. Människor är alltså beroende av dig varje dag för att kunna hitta just den boken de är ute efter. Hur lyckas du egentligen med det?

Sökmotoroptimering av SWIJo, du behöver ett system. Du måste veta vad som finns i precis varje bok och vilken anknytning olika böcker har till varandra. Ditt system måste kunna ta in massor av information och samtidigt kunna hitta de bästa svaren på de frågor som dyker upp. Det är inte direkt det lättaste jobbet.

Varje sökmotor har ett hemligt recept

Sökmotorer som Google och Bing är webbens bibliotekarier. Deras system går ut på att samla in information om varenda websida på internet så att de kan hjälpa människor att hitta precis det de letar efter. Varje sökmotor har ett hemligt recept, en så kallad algoritm, som förvandlar all information till användbara resultat.

Om du äger en websida så vet du att sökresultat har en mycket stor betydelse.Om dina sidor har en hög rankning är chansen större att fler människor hittar till din websida. Nyckeln till högre rankning är att se till att din websida har de ingredienser som sökmotorerna behöver till deras recept. Det är detta som kallas för sökmotoroptimering (SEO).

Viktiga ingredienser för bra sökoptimering

Det flesta ingredienser som sökmotorerna behöver är idag väl kända men låt oss ändå ta en närmare titt på dem.

Sökord
Vår största och kanske även viktigaste ingrediens är ord. Ord har en mycket stor betydelse när det kommer till SEO. Sökmotorer redovisar exakt vartenda ord som skrivs på webben. När någon till exempel söker på ordet ”rörmokare” kan sökmotorn begränsa resultaten till endast de sidor som handlar om just det ordet.

Titeln
Nästa viktiga ingrediens är titeln. Varje sida på nätet har en officiell titel, men du kanske aldrig ser den eftersom den ligger inbakad i koden. Sökmotorer ägnar väldigt stor uppmärksamhet till sidtitlar eftersom de ofta sammanfattar informationen som finns på hemsidan, ungefär på samma sätt som en boktitel sammanfattar bokens innehåll.

Länkar
Sökmotoroptimering grafDen tredje viktiga ingrediensen är länkar mellan olika websidor. När en websida länkar till en annan är det ofta en rekommendation som talar om för besökarna att den sidan har ett bra innehåll och är värd att besöka. En websida som blir länkad av andra websidor kan därför se bra ut enligt sökmotorerna. Men det finns dem som försöker lura sökmotorerna genom att skapa eller köpa falska länkar på internet som leder till deras egen websida. Vanligtvis upptäcker en sökmotor om en sida får många länkar så att länkarna kommer från pålitliga källor ger förstås större vikt i receptet.

Ord i länkar
Den fjärde viktiga ingrediensen är orden man använder i länkar. Om det till exempel står på din websida att ”Amazon har många böcker” och ordet ”böcker” är länkat till websidan amazon.com så kan sökmotorer fastställa att websidan amazon.com är relaterad till ordet ”böcker”. Så när någon sedan söker på ordet ”böcker” kommer den websidan förmodligen att ha en bra rankningplats.

Rykte
Den sista men minst lika viktiga ingrediensen är att ha ett bra rykte. Websidor som kontinuerligt uppdaterar med nytt och fräscht innehåll och har ett stigande antal av kvalitetslänkar uppfattas som ett växandestjärnskott ochplacerar sig troligtvis bra på sökrankningar.

Sammanfattning för sökmotoroptimering
De ovannämda ingredienserna är endast grundläggande faktorer. Sökmotorernas recept förnyas och ändras hela tiden. Bra och effektiv SEO handlar om att se till att din websida har ett så bra innehåll som möjligt som stöds upp av de ingredienser som sökmotorerna behöver till sina recept.

Ni kan även besöka min personliga sida anderstibbling.nu