In i framtiden med autopilot

Efter ett år i ett visionärt vaccum kan jag äntligen ta bladet från munnen och presentera mitt nya autonoma företagsprojekt som ger mig både cyberhybris och en helt ny nivå av passiva inkomster. Projektet handlar om företagande i sin renaste form. Att skapa värden som kan säljas på en marknad. Helt utan anställda, och marknadsföring. Enda anledningen att jag skriver om detta i sociala medier är för att jag tycker det är ett riktigt coolt projekt.

Kan man bygga företag som endast använder internet för att skapa värdefulla tillgångar som automatiskt säljs på en marknad – utan anställda, utan marknadsföring, utan mänsklig interaktion?

Att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras har nog de flesta av oss förstått. Att kryptovaluta, Ai (Artificell intelligens) och IoT (internet of things) kommer att vara vardagsmat har säkert en hel del insett. Det är logiskt. Att saker och ting kommunicerar via internet och kan skicka säkra betalmedel (kryptovaluta) med hjälp av Ai som styr upp samspelet, kommer att hända. Vi kommer se autonoma företag som gör affärer med varann på sätt vi knappt kan föreställa oss idag. Faschinerande och kanske lite skrämmande, men utvecklingen låter sig inte stoppas.

Kryptomarknaden fullkomligt exploderar 2018. Kryptovalutor vet inga landsgränser, bryr sig inte om hudfärg, vad du heter, din historik eller om du ens är en människa – en vanlig fågelholk kommer efter eget beslut kunna köpa påfyllning av fågelmat av en drönare i framtiden, för att dra till med ett ytterst trivialt men möjligt scenario. Det viktiga är att kryptovaluta transfererar värden snabbt mellan parter utan banker, på ett extremt säkert sätt. Det kommer hända och påverka vår vardag vare sig vi vill eller ej.

Ok, jag har nog lite cyberhybris nu kanske. Men visionen är satt och mitt revitaliserade bolag Stockholm Web Industries AB kommer att sköta sig helt eller delvis på egen hand i framtiden. 2016 påbörjade jag en mycket osäker investeringsresa som nu ger riktigt bra avkastning per automatik. Det innebär att grunden med intäkter redan är skapad och resten av resan med Ai som hanterar försäljning och löpande bokföring förmodligen är mycket enklare då det är ganska enkelt och förutsägbart. Så god damn it 2018, nu kör vi rätt in i framtiden!