Länkar med hög sökmotorstatus

Kvalitet vs kvantitet för backlinks är en giltig debatt, men verkligheten är att backlinks med hög pagerank helt enkelt är den mest effektiva kraftfulla lösningen för att öka rankingen. Inte bara för initiala placeringar utan även för att stabilisera dem, förhindra att positionen hoppar runt känd som Google-dansen.

En länk är en länk är en länk är en länk?

Alla länkar hjälper, men vissa hjälper mer än andra. Pagerank är en algoritm som Google har utvecklat för att exponentiellt värdera en webbsida framför en annan; det är viktigt att notera att även om en webbplats kan ha en hög pagerank kan den faktiska webbsidan som din URL finns på vara PR 0. Detta innebär att två PR 1-länkar inte är lika med en PR 2; det förstorar dess kraft, och en PR 5 kan vara värd 100 Pr 1-länkar.

Dags att ge sig ut på jakt efter webbplatser med hög pagerank!

Detta är en teknik som jag har lärt mig genom åren. Den är extremt kraftfull men kommer antingen att ta lite tid eller pengar, om du vill lägga ut det på entreprenad. Hur som helst är det en av de bästa metoderna som finns för att hitta dessa webbsidor som väntar på att ge dig lite av sin saft.

Kommentera för att få höga pr-länkar: För att få en länk med hög pagerank krävs två saker; tur och tid om du väljer att gå den vägen. En genväg är dock att dra nytta av en redan framgångsrik sida genom att kommentera den för att ”släppa” din länk, ofta dagar, veckor eller till och med år efter att den har funnits. Alternativet är att skriva artiklar i all oändlighet, gästblogga och delta i många forumtrådar i hopp om att den en dag ska få Page Rank. Vi eliminerar helt enkelt gissningsarbetet när vi kan avlägsna variablerna tid.

Hur man får höga PageRank-baklänkar steg för steg:

Du har nu bestämt dig för att hoppa över gissningsarbetet och gå rakt på sak. Du behöver tre saker för att kunna förverkliga detta: Yahoo Site Search Explorer, SEO Quake Firefox addon och en konkurrents backlinks (eller en som är en känd kommentator för länkar). Om du inte känner till några konkurrenter som använder sig av bloggkommentarer kan du göra Google ”great read, thanks for posting” inurl:blog eftersom detta kommer att visa upp några resultat som en webmaster utan tvekan har utnyttjat. När du väl har valt ut en webbplats som använder bloggkommentarer/artikelkommentarer för att få länkar, skriv in deras webbplats i YSE. Se till att ha SEO Quake redo. Slå på det efter att du har sökt efter deras backlinks (se till att stänga av det när du är klar, annars kommer varje ny flik att visa deras pagerank – du kan också stänga av de andra alternativen förutom Google pagerank genom att dubbelklicka på ikonen för inställningar).

Chansen är stor att majoriteten av inlinks till deras webbplats inte kommer från kommentarer, men du kan filtrera bort dem med Pagerank (om det finns några, och försöka lämna en egen kommentar med en länk tillbaka till din webbplats). När du väl hittar en bra rad konkurrenter som lämnar kommentarer på webbplatser med hög sidranking kommer du aldrig att få slut på dem. Nyckeln är att hitta dem som använder denna teknik som sitt främsta sätt att skapa backlänkar.

Länkutbyte – Kontakta webmasters för länkar med hög pr:

En annan metod för att få länkar av högre kvalitet är genom länkutbyten. Observera att denna metod bygger på att du har en webbplats med Page Rank själv (annars kommer ingen att länka till dig) och en webbplats som är värd att länka till (spel- och vuxensajter är förstås svårare). Du kan hitta andra som är villiga till länkutbyte på populära webmasterforum som warrior forum, namepros, digital point och backlinksforum.

Köpa backlänkar på webbplatser med hög sökningspoäng:

Den här metoden är en av de enklare eftersom den inte kräver att du hittar konkurrenters backlinks och reverse engineering av dem, eller att du kontaktar andra webmasters för att byta länkar. Du måste dock fortfarande visa noggrannhet och handla med webmasters som du känner att du kan lita på och som inte kommer att sälja dig ”permanenta” länkar som tas bort inom tre månader. De flesta av dessa länkar kommer att komma i form av blogroll- eller sitewide-länkar, som visas på alla sidor på en webbplats, medan andra kommer att vara kontextuella backlinks som bara visas på den specifika sidan. Webmasterforum som bstbacklinks gör det möjligt för användare att köpa länkar och sälja backlinks relativt enkelt.

Hyra länkar med hög pr-värde på privata nätverkswebbplatser:

Mest avancerad att installera men ändå enklast för slutanvändaren. Den största fördelen med denna taktik är att man inte behöver ta itu med webmasters. Det är tröttsamt och slöseri med tid att fråga webmasters om de vill byta länkar eller kontrollera om de tagit bort din permanenta länk. Dessa länkar är vanligtvis hyrda, men om ROI (Return on Investment) är vettigt är det allt som räknas. Vanligtvis består dessa nätverk av olika grader av Page Rank och volym. Till exempel kan en PR 6 gå för uppåt fyra tusen dollar. Att sätta upp ett eget nätverk kan bli dyrt, snabbt, tillsammans med behovet av hosting; varje webbplats bör vara värd på en unik IP-adress av c-klass för att mildra fotavtrycket och mångfalden i sökmotorernas ögon, till exempel Googles.