Hur gynnar SEO dig?

I den här artikeln går vi igenom vad SEO är för någonting och hur det gynnar dig. SEO är förkortning för sökmotoroptimering och används för att människor lättare ska hitta till våra websidor via sökmotorer så att vi får flera besökare som i framtiden kan förvandlas till potentiella kunder. Med hjälp av SEO kan vi även förbättra vårt rykte och pålitlighet och bygga upp en bild av oss själva som experter inom vår bransch.

Viktiga delar av SEO

Den första viktiga delen av SEO är tillgänglighet. Uppbyggnaden av din websida kan göra en väldigt stor skillnad. Det ska gå snabbt och smidigt att besöka din sida genom en sökmotor. Dessutom är det viktigt att websidan innehåller det den utlovar så att besökarna hittar det de söker.

Den andra viktiga delen av SEO är att innehållet på websidan håller en hög kvalitet. Innehållet ska också överensstämma med det du har att erbjuda samt den bild du vill att människor ska få av ditt företag. Den tredje viktiga delen är att websidan består av tillräckligt mycket och innehåll för att även andra ska kunna dela den och på så sätt rekommendera ditt företag och länka till din websida.

Första intrycket räknas

Låt oss ta ett exempel för att förklara det hela. Vi har två entreprenörer som är på väg till ett nätverksevenemang. Lisa är ägare av ett litet bageri och Tina äger ett litet konditori. Båda bakar alltså och båda är väldigt passionerade och trivs med sitt yrke.

Tina är lite sen till evenemanget men hon vet att så fort hon får chansen att prata med människor så kommer de att älskar henne och alla kommer att vilja köpa hennes bakelser eftersom att hon är så passionerad i det hon gör. Men tror ni att folk kommer att minnas henne tack vare detta? Bagerskan Lisa är också passionerad och tror på sig själv, men hon har varit på nätverksevenemang förut och förstår att hon endast har ett par sekunder på sig att ge ett bra första intryck till andra företagare.

Så Lisa är förberedd inför eventet. Hon har skaffat sig en namnbricka som tydligt visar upp både hennes namn samt hennes företags logo. Dessutom har hon skrivit ut nya pajformade visitkort. Formen på korten har hon valt för att folk enkelt ska minnas vad det är hon jobbar med. De båda kvinnor träffas under evenemanget, men vem tror ni kommer att minnas den andre bäst?

Tillbaka till det viktiga med SEO sökoptimering

Efter att ha läst det föregående exemplet kan vi konstatera att innehållet och hur det presenteras är väldigt viktigt om man vill att människor ska minnas en. Men frågan är hur applicerar vi denna kunskap i SEO? Nu kommer vi tillbaka till de tre tidigare nämnda delarna som är så viktiga inom SEO, nämligen tillgänglighet, kvalitet och innehåll. Det är jätteviktigt att ha en tillgänglig websida som sökmotorer enkelt kommer åt. Nästa del är kvalitet. Vem är du egentligen på internet?

Ger din websida den bild av ditt företag som du vill att dina besökare och potentiella kunder ska få? Det är otroligt viktigt att din websida har ett bra innehåll som enkelt beskriver ditt företag och vad du har att erbjuda. Den sista delen är att innehållet ska vara enkelt att dela. Istället för ett visitkort kan man på internet använda sig av sociala delningsknappar antingen på själva websidan eller på delar av innehållet så som inlägg och bilder. På så sätt har andra människor möjlighet att rekommendera dig på ett enkelt sätt.

De viktigaste sakerna du bör tänka på när det kommer till SEO är:

1. Tillgänglighet.

2. Vem är du?

3. Gör det enkelt för andra att dela ditt innehåll.